Οι επόμενες εμφανίσεις του Δημήτρη Μητσοτάκη

«Τόσο έδειραν τα πάθη τους ανθρώπους των ρεμπέτικων τραγουδιών ώστε απώλεσαν το δικαίωμα να εκπροσωπούν τον εαυτό τους. Ουσιαστικώς τα ρεμπέτικα τραγούδια είναι ερωτικές επιστολές», λέει ο Ηλίας Πετρόπουλος. «Οι ερωτευμένοι χρησιμοποιούν ολόχρυσα λόγια, λόγια πού καίνε, αν και η αγάπη νιώθεται και δεν την αποδεικνύουν. Οι ερωτευμένοι εκφράζονται με υπερβολές γιατί διαβιούν εν υπερβολαίς. Όσο κι αν ο άνθρωπος έχει βουνό την καρδιά αδυνατεί να αγαπήσει πολλές φορές στη ζωή του. Ο έρως είναι ένας γλυκόπικρος εφιάλτης. Τέτοιους έρωτες ψάλλουν τ' αδέρφια μου, οι έσχατοι ρεμπέτες».

Τουλάχιστον τα μισά ρεμπέτικα έχουν τον έρωτα ως θέμα τους. Η μεταπολεμική περίοδος του ρεμπέτικου τραγουδιού από το 1946 μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του '50 έχει να μας επιδείξει μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια ερωτικής θεματολογίας είτε πρόκειται για τραγούδια ένωσης είτε για τραγούδια χωρισμού.

Ο στιχουργός, συνθέτης, συγγραφέας και δημιουργός του συγκροτήματος «Ενδελέχεια», Δημήτρης Μητσοτάκης και οι «Ρε Καντίνι» παρουσιάζουν μια μουσική παράσταση με κείμενα και τραγούδια, με τίτλο «Ο Έρως στο μεταπολεμικό Ρεμπέτικο».

Μια μουσική παράσταση - αναφορά στις πρώτες, αυθεντικές εκτελέσεις μεταπολεμικών ρεμπέτικων τραγουδιών των Μητσάκη, Χιώτη, Βαμβακάρη, Χατζηχρήστου, Τσιτσάνη, Καλδάρα, Παπαϊωάννου κ.α. Κείμενα του Δημήτρη Μητσοτάκη αλλά και γνωστών συγγραφέων, λογοτεχνών, μουσικών, λαογράφων και δημοσιογράφων συνοδεύουν τα τραγούδια τοποθετώντας έτσι το ιστορικό πλαίσιο και κοινωνικό περίγραμμα της εποχής που παρουσιάζεται σε ένα πρόγραμμα διάρκειας 2.5 ωρών.

Δημήτρης Μητσοτάκης: κιθάρα, τραγούδι
Αντώνης Σίδερης: μπουζούκι
Μαρώ Τσουράπα: τραγούδι

Info:


Mpros Art Cafe
Φωκίωνος Νέγρη 57
τηλ. 210 862 8187

Ώρα έναρξης 10μμ
Ελάχιστη κατανάλωση 10ε
kantinnini.jpg
Συνοπτικά, όλες οι επόμενες παραστάσεις:

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου: Ο Έρως στο μεταπολεμικό Ρεμπέτικο
Παρασκευή 20 Οκτωβρίου: Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη
Παρασκευή 27 Οκτωβρίου: Ρεμπέτικη βραδιά


Πηγή: Ogdoo.gr