Avopolis.gr

Dirtmusic + Alcalica

Στον πρώτο τους ερχομό στην Ελλάδα απέδειξαν ότι είναι καλύτεροι στα live απ' ότι στο στούντιο, προξενώντας τόσο ενθουσιασμό, ώστε μάλλον θα πρέπει να τους βάλουμε ανάμεσα στα γκρουπ που στο εξής θα γίνουν από τα αγαπημένα των εγχώριων μουσικόφιλων.
Avopolis.gr

Zbigniew Preisner Κοσμοπλάστρα Μουσική: Film Music and Classical

Αποτύπωσε επιτυχώς την πανίσχυρη φύση των στοχαστικών του μελωδιών, που ήχησαν στο Μέγαρο Μουσικής σαν ένα ρέκβιεμ για τον υπαρκτό κόσμο, με τη Lisa Gerrard και τη Μαρία Φαραντούρη να συνεισφέρουν εξαιρετικές ερμηνείες.
Avopolis.gr

Elisabeth Leonskaja - Οι Σονάτες του Σούμπερτ μέρος 1

Στο πρώτο από τα τρία συνολικά ραντεβού της με το αθηναϊκό κοινό, η Γεωργιανή πιανίστρια απέδειξε στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής ότι παραμένει «λέαινα των πλήκτρων», όντας ικανή να χειριστεί τόσο τα σημεία που απαιτούν βροντερό σφρίγος, όσο και εκείνα που καλούν για μια πιο λυρική αντιμετώπιση.
Avopolis.gr

How To Dress Well + Jay Glass Dubs (DJ set)

Αν και ενώπιον λιγοστών θεατών, ο Tom Krell ξεγυμνώθηκε ψυχικά στη σκηνή της Death Disco, χαρίζοντάς μας μία από τις πιο αληθινές και συγκινητικές εμφανίσεις της φετινής χρονιάς... Άτιμο πράγμα το hype.
Avopolis.gr

Corey Harris

Στην πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα έδειξε γιατί έχει τη φήμη που έχει στο blues στερέωμα, ενώνοντας τα νήματα από τον Charley Patton και τον Mississippi John Hurt ως το σήμερα των μαύρων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Avopolis.gr

Radio Birdman + The Dark Rags

Πιάνοντας απίστευτη απόδοση, οι Αυστραλοί βομβάρδισαν το Fuzz με το γνήσιο, βρώμικο και επικίνδυνο rock 'n' roll που έφτιαξαν στην ακμή τους, γνωρίζοντας την αποθέωση από κόσμο πολύ διαφορετικών ηλικιών...
Avopolis.gr

Mono + A Storm Of Light, Caldera

Συχνά στα όρια του αυτισμού, ισορροπώντας μεταξύ της αυστηρότητας και της συναισθηματικής ποικιλομορφίας, και όπως πάντα εξαιρετικά ακριβολόγοι σε κάθε μικρή πτυχή του ηχητικού τους αποτελέσματος, οι Ιάπωνες πραγματοποίησαν άλλη μια σπουδαία εμφάνιση στην Αθήνα.
Avopolis.gr

Minsk + Allochiria

Με το αρχαϊκό γρέζι του Tim Mead να τους προσδιορίζει ως μακρινά ξαδέρφια των Neurosis, οι Αμερικανοί αδιαφόρησαν για την απογοητευτική προσέλευση, προσφέροντας έναν κυκλώνα διαφορετικών ήχων και συναισθημάτων, που μηδένισε την απόσταση σκηνής και κοινού.
Avopolis.gr

The Handsome Family + Laura Gibson

Στην ίσως πιο αντι-χίπστερ συναυλία των τελευταίων χρόνων η προσέλευση ήταν απογοητευτική, όμως η μπάντα που κάποιοι έμαθαν από το True Detective θύμισε με τις μελωδίες της και με τις φοβερές της ιστορίες ότι η Αμερική είναι περισσότερα πράγματα απ' όσα συνήθως νομίζουμε.
Avopolis.gr

Phil Shoenfelt

Διόλου δεν πτοήθηκε από την πολύ μικρή προσέλευση στο Tiki, όπου ξεδίπλωσε ήρεμα όλον τον «μύθο», διατρέχοντας post-punk περάσματα και gothic αναφορές... Αν και ο συναυλιακός χάρτης της χώρας μας έχει αλλάξει εδώ και αρκετά χρόνια, Τρίτη βράδυ δεν ήταν ποτέ καλή ημέρα για live.
Avopolis.gr

Crippled Black Phoenix + The Devil's Trade

Στην 6η επίσκεψή της στην Αθήνα η παρέα του Justin Greaves έβαλε φωτιά στο Temple, θυμίζοντας γιατί δεν πρέπει ποτέ να υποτιμούμε την ομορφιά και την ασφάλεια του οικείου... Τι δένει άραγε τόσο πολύ ορισμένες μπάντες με το ελληνικό κοινό; Ποιο στοιχείο κάνει τόσο αγαπητά στη χώρα μας σχήματα των οποίων η μπογιά μοιάζει να έχει περάσει ανεπιστρεπτί; Και γιατί συμβαίνει αυτό; Αναφέρομαι βεβαίως στο συναυλιακό φαινόμενο PuJaMa (όπως λέμε Puressence, James, Madrugada), απολύτως ενδημικό στην Άπω Ανατολή της Ευρώπης που ονομάζεται Ελλάδα, το οποίο χρόνια τώρα ταλαιπωρεί τον τόπο μας με τακτικές επαναλήψεις των ίδιων τραγουδιών στα ίδια μέρη (όπου, δυστυχώς, θα ξαναβρεθούμε), σε συναυλίες-καραόκε χωρίς εκπλήξεις και απρόοπτα.
Avopolis.gr

And Also The Trees + Tearful Moon

Με τις καταδεικτικές και άμεσες ερμηνείες του Simon Huw Jones σε πρώτο πλάνο, έφτασαν σε ένα εμφατικό sold-out στη Death Disco, αποδεικνύοντας τη σύνδεσή τους με το ελληνικό κοινό... H φετινή συναυλία των And Also The Trees στην πάντα φιλόξενη Death Disco, ήταν καταδικασμένη να πετύχει, φτάνοντας σε ένα εμφατικό sold-out.
Avopolis.gr

Jonathan Bree + Etten

Γέμισε το Tiki στην πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα, προσφέροντας μια βραδιά με feel-good, χορευτικά ακούσματα, τα οποία απέδειξαν ότι μπορούν να είναι απλά αλλά όχι ευτελή, ποπ αλλά όχι χαζοχαρούμενα, ανάλαφρα αλλά και σκοτεινά με τον δικό τους, υπόγειο τρόπο.