mariamarkouli

Childish Gambino This is America

Ο Childish Gambino στο This Is America στύβει το νόημα από τα νοήματα, το ζουμί από τα συνθήματα, δηλώνει το πρώτο πλάνο να υποδηλώνει όσα τρέχουν στο background χορεύοντας, κλέβοντας την παράσταση από το θέμα της ιστορίας (δολοφονίες, βασανισμοί, φρικαλεότητες…) σαν αναπαράσταση της δοκιμασμένης μιντιακής συνταγής «άσε εκείνο, κοίτα αυτό εδώ που σου λέω εγώ τώρα»- Fuck them.
mariamarkouli

The Rain

Πολύ γρήγορα το The Rain του Netflix μου έφερε φλασιές από το Lost και το The Road το φοβερό εκείνο μυθιστόρημα του Cormac McCarthy που έγινε αρκετά καλή ταινία, από τον John Hillcoat, με τον Viggo Mortensen.
mariamarkouli

Το περίφημο λόγω της ημέρας…λουλουδάτο νεφέλωμα (από την Αστροφυσικό Δρ. Μαργαρίτα Μεταξά)

Το νεφέλωμα με φίλτρο Η-α + RGB το Νεφέλωματης Rosette Είναι το νεφέλωμα που βρίσκεται στο δεξί μέρος της φωτογραφίας (κάτω) και στο κέντρο του για στήμονες έχει το νεαρό ανοικτό σμήνος θερμών μπλε άστρων NGC 2244.
mariamarkouli

the biggest wave

Είναι επίσημο, είναι και με τη βούλα. Και αν μιλάμε για αληθινά γιγάντια κύματα, ο Rodrigo Koxa είναι Νο1.
mariamarkouli

You call me Psycho ?

Tόσοι πολλοί psychos τόσα λίγα τραγούδια; Λίγα ;(μπα, υπάρχουν αρκετά) αλλά εδώ λίγα και  καλά- είναι η μία απάντηση, η άλλη είναι «βρες το σωστό», μια ακόμη _το καινούργιο με τίτλο Psycho του Post Malone  που μόλις κυκλοφόρησε και κάνει ‘καριέρα’ μετά το Rockstar του ιδίου ράπερ,  μας έβαλε ιδέες– για μερικά ακόμη γνωστά psycho songs χωρίς σειρά, ή μάλλον με μια κάποια σειρά, αρχής γενομένης από τον Post Malone  που ζει το όνειρo του σούπερσταρ αλλά δεν θέλει και να χάσει  το street προφίλ, ακόμη περισσότερο το ανφάς που αναδεικνύει και το πολυσήμαντο tattoo βιογραφικό του.
mariamarkouli

Magic De Spell Γιάννη…

Εδώ η παρέα. Η καλή, η καλύτερη.  Τα λένε ωραία και μεστά και επί του θέματος και έτσι όπως πρέπει και στα ίσια και πλαγίως και με τον τόνο το σωστό και με το χιούμορ το απαραίτητο διότι η κατάσταση είναι όπως είναι, μαύρη και μας την πέφτουν από παντού και άστα να πάνε, οπότε το γέλιο κάνει καλό (και τους κάνει και να ανησυχούν, αν και είναι αναίσθητοι εκείνοι που μας πέφτουν) αλλά, δώσε βάση «Γιάννη» – έτσι λέγεται το κομμάτι και οι Magic De Spell one more time, εξαιρετικοί, the real thing στο ροκ που αντιστέκεται και όπως είπα, επίκαιροι σαφώς και στο ρεφρέν επίσης «τι είχες Γιάννη, τι’ χα πάντα;».
mariamarkouli

Dessa Chime

Mιλούσαν λοιπόν όλη την ώρα για πεινασμένες ομάδες της τηλεόρασης και αγωνίσματα και αγωνιστικά μαγειρέματα και άλλα και πάντα κάποιος στο τέλος έμενε νηστικός.
mariamarkouli

Essa Moça by Jan Van de Engel

Πόσο ωραίο είναι αυτό! Καινούργιο, ολοκαίνουργιο από τον απίστευτο τύπο τον ΓΙΑΝ ΒΑΝ _Jan Van De Engel το δίχως άλλο_ που τον πετυχαίνω εδώ στο Essa Moça (incomplete EP) σε στροφή εξωτική, με vintage εναγκαλισμούς – και ηλεκτρονικούς και μελωδικούς και διαφορετικούς – και μού «κλέβει» το απόγευμα και το ακούω πότε στα ηχεία τα από εδώ, πότε στα άλλα από εκεί, το βραζιλιάνικο Essa Moça («αυτό το  κορίτσι») που το λέει η Κατερίνα Πολέμη στα άψογα της τα πορτογαλικά.
mariamarkouli

Surfing the evolution in pictures

Είχα  αρχίσει να κάνω  τα φετινά σχέδια για την σανίδα, εκείνη τη μέρα που το νερό ήταν πραγματικά παραπάνω από δροσερό αλλά εκεί στις Νηριίδες όταν δε φυσάει έχεις αίσθηση κανονικού καλοκαιριού και ο ήλιος πέφτει απέναντι ώσπου να δύσει, οπότε, ενώ έκανα τα σχέδια μου εντόπισα _θα μπορούσες να το πεις και καλό οιωνό_ το βιβλίο: SURFING του Jim Heimann (εκδ.
mariamarkouli

«I love you, cause I love you, cause I can…»

 I love you, cause I love you, cause I can Εξηγησεις, απαντήσεις, κι αν ρωτήσεις, είναι ΑJJ από Αριζόνα Φοίνιξ / ή από Phoenix Arizona, by the time you get (there), ώσπου να φτάσεις, θα ξέρεις να τους βρεις, μπάντα της φολκ-πανκ, ή ποπ/πανκ, ή πινγκ-πονγκ/πανκ,  θαυμάσιοι εκφραστικοί τύποι με επιχειρήματα ρεφρέν και σερβίς στακάτο.