mariamarkouli

Shame Songs of Praise

Πόσο; Πόσο; Πόσο καιρό είχα ν’ ακούσω ροκ μπάντα με κιθάρες από το Μεγάλο Νησί που να μετράει και να φέρνει φρέσκο αέρα; Πολύ, δεν θυμάμαι πόσο.
mariamarkouli

Γιατί πάτησα το Πνεύμα

#από την στήλη [Σε Πρώτο Ενικό],  Τα Νέα,  24 Δεκεμβρίου 2002. Σας πάτησα; Συγνώμη. Δεν πειράζει, απαντάει.
mariamarkouli

Και ας μην της φαίνεται #blast from the past

One more blast from the past  [Από τη στήλη Σε Πρώτο Ενικό στα ΝΕΑ, 15 Οκτωβρίου 2004] Λοιπόν είναι ο φόβος και ο τρόμος κάτι γλοιώδες και επικίνδυνο στο σκοτάδι, έτοιμο να σε καταπιεί πριν το καταλάβεις, το τρέμεις περισσότερο και απο τους καρχαρίες στα Ανοιχτά Νερά (για την ταινία λέω- κι εγώ με τους καρχαρίες ήμουν Ηλία Φραγκούλη) και σε πιάνει πανικός την ώρα που επιστρέφεις σε αυτό, σα να σε τραβάει με μια αλλόκοτη δύναμη, παρά τη θέλησή σου, να γυρίσεις κοντά του, σα να μην υπάρχει τίποτε άλλο πουθενά, κανένας δρόμος εκτός αν δραπετεύσεις εκεί που μπορεί να σε περιμένει κάτι άλλο σαν κι αυτό, μοχθηρό το ίδιο.
mariamarkouli

4 to go #beach_project

Τέσσερα κομμάτια από αυτά που άκουγα, είπα να τα καρφιτσώσω στην άκρη  και να τα ρίξω στο blender μετά.
mariamarkouli

Robyn Hitchcock Autumn Sunglasses

Το τραγούδι για σήμερα έρχεται από το Νάσβιλ με ψυχεδελικά χρώματα και φθινοπωρινή ηρεμία όπως το θέλει ο Robyn Hitchcock και η γάτα του.
mariamarkouli

Τρεις ταινίες και λίγο μπλα μπλα

Wonder Wheel – Aν ο  κόσμος του σινεμά είναι βαθιά χωρισμένος σε εκείνους που αγαπάνε τον Woody Allen και σε εκείνους που βαριούνται Woody Allen, κρατάω σταθερή τη θέση μου και είμαι με τους πρώτους.
mariamarkouli

Έτσι ρε Τζιμάκο; Έτσι;

Κι αφού τελείωνε η παράσταση, μέχρι να σηκωθούμε από τις θέσεις μας, είχε κατέβει απ΄ τη σκηνή και είχε πιάσει πόστο στην έξοδο, με την ρόμπα που φορούσε κανονικά και μας χαιρετούσε έναν έναν δια χειραψίας και μας καληνύχτιζε.
mariamarkouli

Jef Maarawi Comfort Food

Ωραίες μουσικές κάνει αυτό το παλικάρι ο Jef Maarawi, o Jef, ο βραζιλιάνος, στο Σάο Πάολο γεννημένος και Aθηναίος, εξότικ εκλεκτός μουσικός/και ηθοποιός, «ακούει» και ερμηνεύει την πόλη μουσικά, σαν ένα δάσος – πυκνός ήχος, πλούσιος, που μέσα του περνάνε ακτίνες του ήλιου και η ποπ παίρνει χρώματα, συναίσθημα, χαρά, μελαγχολία, έξαψη – και ένα μελωδικό τραμπολίνο στέλνει τον Jef στα σύννεφα – κι εδώ κι εκεί.
mariamarkouli

Song of the Day: Brian Eno’s Backwater

Σε υδάτινο σκηνικό το τραγούδι της ημέρας _από το μακρινό ’77 (πόσο μακρινό το λες;)_ με τον Brian Eno στα νερά του Backwater από το Before and After Science άλμπουμ του.
mariamarkouli

Πρωτοχρονιά με Gilles Peterson και Palov

Happy new year, ευτυχές και αίσιο το 18 – και να είμαστε όλοι καλά και να λέμε happy new year και το 19 και πάει λέγοντας, ο χρόνος είναι σχετικός όσο και άσχετος, ανάλογα από ποια μεριά εξετάζεις το θέμα.
mariamarkouli

Αναζητώντας τον Starman

Δεν έγραψα ένα βιβλίο για τον David Bowie _ δεν ήθελα να γράψω ένα βιβλίο για τον Bowie_ γιατί, πώς να γράψεις ένα βιβλίο για τον Bowie, εκτός και αν τον είχες γνωρίσει και είχες περάσει μαζί του λίγο καιρό, μπορεί μερικές μέρες να ήταν αρκετές, θα μπορούσες τότε, να έγραφες ένα βιβλίο για τον David Bowie.
mariamarkouli

Διαστημικό «βινύλιο» από την Γη στον …Ε.Τ γράφει η αστροφυσικός Δρ. Μαργαρίτα Μεταξά.

Γράφει: η Δρ. Μαργαρίτα Μεταξά, αστροφυσικός Αρχίζουμε το ταξίδι μας στον ΚΟΣΜΟ με το συμβολικό αφιέρωμα στο…διαστημικό «βινύλιο» H φωτογραφία είναι του επίχρυσου χάλκινου δίσκου –a message in a bottle – απο τους Γήινους προς την κοσμική θάλασσα με τα διαστημόπλοια Voyager.