Avopolis.gr

Εξορία στη Guyville, με τη Liz Phair

25 χρόνια από έναν δίσκο που λειτούργησε ως πήχης για το alternative παρελθόν και έχει πολλά να πει και στο indie σήμερα... Αφήνοντας εκτός τις Girly Sound κασέτες, μέχρι σήμερα η Liz Phair έχει κυκλοφορήσει 6 άλμπουμ, 1 ΕΡ και 2 non-album singles.
Avopolis.gr

Incoming #10: Full Circle

Θα κόψω την καλημέρα σε όποιον μουσικό ξαναπετύχω σε συναυλίες και μου πει «έχω μερικά κομματάκια, μήπως τα κάνουμε κανά δισκάκι για εδώ και να δούμε αν μας παίρνει για έξω». Δεν σε παίρνει πλέον, δικέ μου.
Avopolis.gr

H Godspeed You! Black Emperor σταθερά

Οι Καναδοί καταφτάνουν (Κυριακή 29 Απριλίου, Gazi Music Hall), δίνοντάς μας την ευκαιρία να πιάσουμε ξανά το χρονικό τους από το 1994 μέχρι σήμερα, ρίχνοντας λίγο παραπάνω φως στις ιστορικές, πρώτες τους μέρες.
Avopolis.gr

10 βήματα προς τον Cecil Taylor

Ένας μικρός οδηγός δισκογραφικής γνωριμίας, ως αποχαιρετισμός σε έναν σπουδαίο μουσικό, που πέθανε τις μέρες του φετινού Πάσχα... Οι κατά καιρούς λίστες όσων pop/rock περιοδικών και sites αρέσκονται σε μια πιο ευρεία παλέτα αναφορών τα έχουν φέρει έτσι ώστε, όταν πέφτει στο τραπέζι η free jazz, οι περισσότεροι να σκέφτονται τον John Coltrane.
Avopolis.gr

diggin #1 - Ned Doheny: Hard Candy

Χοντρό χαρτί, λεπτό βινύλιο, εικόνες καλοκαιρινές: ο πιο εμβληματικός yacht rock δίσκος των 1970s... Δεν θα συμφωνήσω με όλους αυτούς που υποστηρίζουν πως το σωστό diggin έρχεται απο περασμένες δεκαετίες, σκονισμένα ντουλάπια και αποθήκες δισκάδικων που έχουν να δουν το φως το αληθινό κάποια χρόνια.
Avopolis.gr

Ο Nick Cave της μεγάλης οθόνης

Τι είδαμε στην ειδική δημοσιογραφική προβολή της ταινίας Distant Sky - live in Copenhagen, η οποία παρουσιάζεται σήμερα στο κοινό, σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη Στις 20 Οκτωβρίου του περασμένου φθινοπώρου, 16.000 άνθρωποι στη Royale Arena της Κοπεγχάγης αφέθηκαν στη μαγεία ενός ακόμα εμβληματικού σόου του Nick Cave και της Σποράς του, στο πλαίσιο της τελευταίας ευρωπαϊκής του περιοδείας.
Avopolis.gr

10+1 τραγούδια από τον κόσμο των X-Files

Πάνε πια σχεδόν 2 μήνες που ολοκληρώθηκαν οι περιπέτειες του Μώλντερ και της Σκάλλυ στον 21ο αιώνα, με την επανεκκίνηση των X-Files να αφήνει ωστόσο μάλλον πικρή γεύση, σε μια εκ διαμέτρου αντίθετη διαδρομή με την ισχυρή τηλεοπτική μυθολογία που έχτισε το σήριαλ στα 1990s.
Avopolis.gr

Incoming #9: Σχετικά με τις Ρίζες

Η σχεδόν αντιδημοκρατική κίνηση υπέρ ενός πολιτιστικού «βέτο», βάση του οποίου στα ραδιόφωνα θα επιβληθεί ο γαλλικός νόμος του 50% ελληνικό και 50% διεθνές ρεπερτόριο, μου φάνηκε δίκαιη, οικεία και σε μεγάλο βαθμό τίμια.
Avopolis.gr

30 χρόνια Sub Pop

10+1 ξεχωριστοί σταθμοί στην τρίτη δεκαετία της εμβληματικής, αμερικάνικης δισκογραφικής... Όταν ήμουν ακόμη έφηβος δεν είχα πολλούς φίλους και ούτε έβγαινα τόσο έξω, οπότε ό,τι χαρτζιλίκι έδινε ο πατέρας μου, πήγαινε κατευθείαν σε κασέτες Nitendo DS, Image κόμικς και CDs.
Avopolis.gr

Τα 10 πιο σπάνια βινύλια του Jack White

Μια απολαυστική λίστα με σχόλια, από τον «αρχειοθέτη» των White Stripes... Ο Ben Blackwell δεν είναι μόνο ένας πολύτιμος συνεργάτης στη Third Man Records του Jack White, μα λειτουργεί και κάπως σαν επίσημος «αρχειοθέτης» για ό,τι έχει να κάνει με τους White Stripes.