Avopolis.gr

Lucy Dacus - Historian

Συμπυκνωμένα τραγούδια και λόγος καθαρός από μια Αμερικανίδα τραγουδοποιό μόλις 22 Μαΐων, η οποία μοιάζει να έχει πολλά να πει... Η ιστορία είναι γνωστή και χιλιοπαιγμένη: ανεξάρτητη (indie, ντε!) καλλιτέχνις, η οποία τράβηξε την προσοχή με το πρώτο –ωμό κι αυθόρμητο– άλμπουμ της, επιστρέφει με δεύτερο, πιο σένιο και επαγγελματικό, και με συμβόλαιο σε γνωστή δισκογραφική.
Avopolis.gr

Iceage - Beyondless

Μπορεί η υπαρξιακή αγωνία του σήμερα να θρέφεται από διαφορετικές μουσικές δεξαμενές, όμως οι Δανοί αποδεικνύουν ότι υπάρχει ακόμη η δυνατότητα να φτιαχτούν συναρπαστικοί και επίκαιροι ροκ δίσκοι... Όταν αναδύθηκαν το 2011 στον αφρό του ορατού «περιθωρίου» και ηγήθηκαν του αναζωπυρωμένου post-punk ρεύματος της Σκανδιναβίας (περισσότερα εδώ), ελάχιστοι φαντάζονταν πως θα ασχολούμασταν τόσο σοβαρά με τους Iceage και 7 χρόνια μετά.
Avopolis.gr

Half Man Half Biscuit - No-One Cares About Your Creative Hub So Get Your Fuckin' Hedge Cut

14 δίσκους μετά το ξεκίνημά τους, αυτοί οι αρχετυπικοί 50φεύγα Σκάουζερς με το ευφυές χιούμορ βάζουν τα γυαλιά σε πολλούς 20άρηδες και 30άρηδες του σήμερα που χειροκροτούνται για τις post-punk επιδόσεις τους.
Avopolis.gr

Grouper - Grid Of Points

Χτισμένος πάνω σε «ομιχλώδεις» ατμόσφαιρες και σε «θολές» μελωδίες, είναι δίσκος που εξερευνά τα συντρίμμια τόπων όπου λίγο πριν υπήρχε ζωή, μα τώρα κυριαρχεί η εγκατάλειψη και ο θάνατος... Μόλις 22 λεπτά διαρκεί η νέα, 11η δουλειά της Liz Harris ως Grouper.
Avopolis.gr

Eigenlicht Self-Annihilating Consciousness

Ατμοσφαιρικό black metal αμερικάνικης σχολής, με αποκρυφιστικούς στόχους, πολύχρωμα πλήκτρα, αύρα θρησκευτικής τελετής και λακωνικά φωνητικά... Λάβρυς είναι μια λυδικής προέλευσης λέξη για τον διπλό πέλεκυ, η οποία πιθανώς σχετίζεται ετυμολογικά με τον λαβύρινθο.
Avopolis.gr

Eels - The Deconstruction

Ένα παιχνίδι ανάμεσα στη σκοτεινιά και στην αισιοδοξία, με τον E να βρίσκει καταφύγιο στην οικογενειακή γαλήνη για να αντέξει μέσα σε έναν κόσμο που μοιάζει ολοένα και πιο ακατανόητος και απειλητικός.
Avopolis.gr

Rival Consoles - Persona

Με αφετηρία την περίφημη ταινία του Ingmar Bergman, παίρνει την ηλεκτρονική οδό ώστε να ψηλαφήσει κάτι από τα μη λεκτικά της μυστικά γύρω από τον Άνθρωπο, φτάνοντας σε έναν ζουμερό δίσκο...
Avopolis.gr

Camila Cabello - Camila

Μακάρι να 'ταν όλο το mainstream σαν το "Havana". Μακάρι να 'ταν και όλο το ντεμπούτο της 21χρονης Κουβανής σαν κι αυτό. Η οποία, πάντως, δεν αποτυγχάνει στις εντυπώσεις... «Αβάνα ω-να-να»Η πρωτεύουσα της Κούβας ασκούσε πάντα μια εξωτική επιβολή στα Δυτικά ακροατήρια, ακόμα και στα ψυχροπολεμικά χρόνια, πριν γίνει δηλαδή τουριστικός προορισμός.
Avopolis.gr

John Zorn - The Urmuz Epigrams

Διασκεδαστικός δίσκος, με κομμάτια που εμπνέονται από έναν παράξενο Ρουμάνο λογοτέχνη και περιγράφουν μια αναπάντεχη αλληλουχία συμβάντων, θυμίζοντας περισσότερο θεατρικά μονόπρακτα, παρά τυπικές συνθέσεις... Ομολογουμένως, ένα πρότζεκτ σαν αυτό των Masada (βλ.
Avopolis.gr

Peggy Gou - Once EP

Με γοητευτικώς ατελή φωνητικά και χρησιμοποιώντας εύστοχα τη νοτιοκορεατική της αύρα, ξεχωρίζει σε έναν ωκεανό αφόρητα ίδιων bpm... Στην εποχή του συνθετικού ήχου, την οποία ποικιλοτρόπως διανύουμε εδώ και δεκαετίες, ο δρόμος της electronica –μολονότι φαντάζει εύκολος– δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.