Avopolis.gr

Black Crucifixion - Lightless Violent Chaos

Με ανατολίτικη μυσταγωγία και ονειρική μελαγχολία, επαναφέρουν στο προσκήνιο την παράξενη φύση του φινλανδικού ακραίου metal, με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν και οι Beherit στο Engram... Μια φορά κι έναν καιρό, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η μαυρομεταλλική Βόρεια Ευρώπη είχε χωριστεί σε δυόμισι στρατόπεδα: τη Νορβηγία από τη μία και τη Φινλανδία από την άλλη (το μισό ήταν η σχετικά νερόβραστη Σουηδία).
Avopolis.gr

Flasher - Constant Image

Το ντεμπούτο των Αμερικανών θα προσφέρει αναζωογονητικό αίσθημα οικειότητας σε όσους μεγάλωσαν με το κιθαριστικό indie των zeros και ανακάλυψαν την υπόλοιπη μουσική βάσει αυτού του ήχου... Στη σημερινή μουσική πραγματικότητα παρατηρείται (δικαιολογημένα) μία μαζική στροφή προς τον κοινωνικοπολιτικό σχολιασμό, σε τέτοιον βαθμό, όμως, που έχει χαθεί το νόημα: καλλιτέχνες που δεν έχουν να προσφέρουν κάτι επί του θέματος θα το κάνουν όπως και να έχει και, από την άλλη μεριά, κριτικοί και ακροατές ψάχνουν ψυχαναγκαστικά να εντοπίσουν σχετικές αναφορές, εκεί όπου δεν υπάρχουν.
Avopolis.gr

Willie Nelson - Last Man Standing

Στα βασικά του μπορεί να μην είναι ούτε καλύτερο, ούτε χειρότερο από τους υπόλοιπους δίσκους του μέσα στην τρέχουσα δεκαετία, διαθέτει ωστόσο ένα περίσσευμα σε τσαγανό και μια αδιαπραγμάτευτη country ταυτότητα
Avopolis.gr

Illunis - Illunis

Σε ένα ενδιαφέρον πείραμα, παντρεύουν τον Burzum μινιμαλισμό και τη Thorns μηχανικότητα, με γαμήλιο βωμό το ιριδίζον πρίσμα της σύγκλισης black metal και post-rock... Η λέξη «ιριδισμός» σημαίνει τo φαινόμενο ανάλυσης του λευκού φωτός στα εξ ων συνετέθη, όταν αυτό προσκρούει πάνω σε συγκεκριμένες επιφάνειες, όπως λ.
Avopolis.gr

Djevel - Blant Svarte Graner

Δίχως πειραματισμούς και εξερευνητικά άγχη, εστιάζουν στη φυσιολατρική μελαγχολία και στο αλλόκοτο, επαναφέροντας εκείνον τον δασικό βηματισμό που λείπει από τους black metal δίσκους του σήμερα... Μπορεί το black metal να είναι αδιαμφισβήτητα το πιο τολμηρό metal είδος όσον αφορά το άνοιγμα νέων οριζόντων, αλλά η έτερη όψη αυτού του νομίσματος είναι η κούραση στην οποία μπορεί να οδηγήσει τον πιστό ακόλουθο η όλη προσπάθεια για διαφοροποίηση και διάρρηξη των μουσικών ορίων.
Avopolis.gr

Rolling Blackouts Coastal Fever - Hope Downs

Το πρώτο πλήρες άλμπουμ τους ισορροπεί οριακά ανάμεσα στο vintage και στη σύγχρονη ματιά, όμως αποδεικνύεται μία από τις πιο εθιστικές indie κυκλοφορίες της χρονιάς... Στον indie κιθαριστικό χώρο, τις υψηλές προσδοκίες διαδέχονται συνήθως οι μεγάλες απογοητεύσεις.
Avopolis.gr

serpentwithfeet - soil

Ένα περίεργο φρούτο πειραματικής pop, εναλλακτικού R'n'B και αστρικής soul, το οποίο εξετάζει με γενναιοδωρία, απαλότητα και λεπτομέρεια τις διάφορες εκφάνσεις της ομοφυλοφιλικής αγάπης... Φανταστείτε το υβρίδιο ενός Frank Ocean πιο ερωτικά φορτισμένου, ενός Weeknd σε παράλληλο timeline –όπου δεν πήρε ποτέ τη mainstream στροφή μετά τα mixtapes– κι ενός Perfume Genious που εξερευνεί τις R'n'B ευαισθησίες του.
Avopolis.gr

Snow Patrol - Wildness

Να τους λοιδορήσουμε για όλες αυτές τις γλυκανάλατες μπαλάντες, ναι. Αλλά να τους χειροκροτήσουμε κιόλας, κάθε που βγάζουν αλήθεια και μαστοριά... Εφτά ταραγμένα χρόνια πέρασαν για τον Gary Lightbody από την κυκλοφορία του Fallen Empires: μέσα σε αυτό το διάστημα ο Ιρλανδός διάβηκε την κόλαση της κατάθλιψης, πάλεψε να απεξαρτηθεί από το αλκοόλ και να ξεπεράσει το συγγραφικό μπλοκάρισμα, ενώ είδε και τον πατέρα του να βυθίζεται στην άνοια.
Avopolis.gr

Kanye West - ye

Για μία ακόμα φορά, o Μίδας του σύγχρονου hip hop δεν σου αφήνει περιθώρια πλήξης, καθώς βγάζει έναν δίσκο που βρίθει από προσωπικότητα, ευρηματικότητα και περιεχόμενο... Πριν περάσουμε στην κριτική του δίσκου, να ξεκαθαρίσουμε ότι το κείμενο αυτό ούτε θα ασχοληθεί με τις πρόσφατες, απερίσκεπτες δηλώσεις του Kanye West για τα 400 χρόνια δουλείας των Αφροαμερικανών, ούτε θα σχολιάσει τη στήριξή του στον πρόεδρο των Η.