Avopolis.gr

Shinya Fukumori Trio - For 2 Akis

Παρότι τα αισθητικά πλαίσια αποδεικνύονται αρκετά συγκεκριμένα, είναι δίσκος με πλούσιο συναισθηματικό διάκοσμο, αλλά και με μια ροϊκότητα ικανή να γοητεύσει, να συγκινήσει, να υπενθυμίσει και να ευθυγραμμίσει... Ομολογώ πως εξεπλάγην λιγάκι όταν, έχοντας ήδη ακούσει τον συγκεκριμένο δίσκο, έκανα τον κόπο να ανοίξω το εσώφυλλό του και να διαπιστώσω ότι ο ηγέτης αυτού του τρίο δεν παίζει πιάνο ή σαξόφωνο, αλλά τύμπανα.
Avopolis.gr

Cypress Hill - Elephants On Acid

Μπουχτίζεις λίγο μέσα σε όσα δοξάζουν τη θαυματουργή δύναμη της φούντας, όμως οι παράδοξες μελωδίες τους, οι ελλειπτικοί ρυθμοί και οι βρωμιάρικες πρόζες συνεχίζουν να έχουν αποτέλεσμα... Οποιαδήποτε επιστροφή των Cypress Hill, σημαίνει καλά νέα· άλλωστε οι Καλιφορνέζοι δεν μετράνε πολλά στραβοπατήματα στην πολύχρονη καριέρα τους.
Avopolis.gr

The Dead Daisies - Burn It Down

Με το "Rise Up" να τους χαρίζει τεράστια προβολή στην Αμερική λόγω της χρήσης του από το NASCAR, φτάνουν στο πιο συμπαγές τους άλμπουμ, αλλά και στο ταβάνι τους ως συγκρότημα...
Avopolis.gr

Madeline Kenney - Perfect Shapes

Χαρακτηριστικό δείγμα μέσης indie κυκλοφορίας των ημερών μας που ο διεθνής Τύπος «σπρώχνει» να φανεί ως κάτι παραπάνω, με καλές βάσεις, πάνω στις οποίες δεν αρθρώνεται όμως τίποτα το αξιομνημόνευτο...
Avopolis.gr

Thom Yorke - Suspiria: Music For The Luca Guadagnino Film

Παρέδωσε ένα soundtack αντάξιο της ιδιοφυΐας του, ισορροπώντας ανάμεσα στις ιδιαίτερες συνθετικές απαιτήσεις μίας καλλιτεχνικής ταινίας τρόμου και στις προσδοκίες για έναν αυτόνομο κορμό τραγουδιών... Δεν είναι εύκολη υπόθεση τα soundtracks.
Avopolis.gr

Haiku Salut - There Is No Elsewhere

Διατηρεί την αίσθηση ενός ολονύχτιου πάρτι ανάμεσα στα φυλλοβόλα δάση της βρετανικής επαρχίας, μα χάνεται τελικά σε κάτι που δεν είναι ακριβώς προβλέψιμο, αλλά ούτε και πρωτότυπο... Όταν διαβάζω πως ένα μουσικό σχήμα έχει ως βάση κάποιο λιγότερο συνηθισμένο μέρος του πλανήτη, ανοίγω το Google Earth και τη Wikipedia για να το μελετήσω.
Avopolis.gr

A Forest Of Stars - Grave Mounds And Grave Mistakes

Για 5ο δίσκο σερί το αγγλικό γκρουπ θριαμβεύει στη βιτριολική γλωσσοπλασία και αποτυπώνει ηχητικά ένα πλούσιο θέατρο σκιών, που στα πιο οργιαστικά σημεία προσεγγίζει τη λογική των πρώιμων Emperor... Όπως πολλοί, λατρεύω τις καλές αντιγραφές.
Avopolis.gr

Voivod - The Wake

Μία από τις σημαντικότερες μεταλλικές σταθερές επιστρέφει με αναζωογονητικό, προοδευτικό thrash, θεματικά ριζωμένο σε μια δυστοπική, ελαφρώς cyberpunk θέαση του κοντινού μέλλοντος... Είναι η εικόνα του μέλλοντος και η επιστημονική φαντασία συγκοινωνούντα δοχεία; Έχει διαμορφωθεί η σύγχρονη τεχνολογία από το αύριο που φαντασιώθηκαν οι οραματιστές καλλιτέχνες του παρελθόντος; Αν ο καταναλωτής τέχνης δεν είναι κάτι το παθητικό, τότε οι γενιές που μεγάλωσαν με συγκεκριμένες ιδέες για το μέλλον ενσωμάτωσαν την εικόνα αυτή στη διαμόρφωση του παρόντος.
Avopolis.gr

Mogwai - KIN soundtrack

Απελευθερωμένοι από το άγχος του πειραματισμού, αξιοποιούν τα διδάγματα του Rave Tapes (2014) και κάνουν την έκπληξη, με μια άνετη μετάβαση από τη σινεφίλ κατηγορία στα παρεξηγημένα νερά του Χόλιγουντ...
Avopolis.gr

Steve Perry - Traces

Δεν είναι πια εκείνο το υπερηχητικό παλληκάρι που θαύμασαν κάποτε ακόμα και οι εχθροί των Journey, είναι όμως βασικά το αποτύπωμα της δικής του φωνής που μένει από αυτόν τον αδιάφορο δίσκο επιστροφής.