Avopolis.gr

Charlotte Gainsbourg - Rest

Έργο εξομολόγησης και συμφιλίωσης με την απώλεια, όπου η Γαλλοβρετανή καλλιτέχνιδα σε πείθει ότι σου εξομολογείται πολύ δικά της πράγματα, με τα πρώτα λόγια που της ήρθαν στο μυαλό... Έχοντας τον κινηματογράφο ως πρωινή της δουλειά, η Charlotte Gainsbourg διαθέτει την πολυτέλεια να κάνει δίσκους όποτε της αρέσει και να παρουσιάζει κάθε φορά κάτι διαφορετικό.
Avopolis.gr

Hans Chew - Open Sea

Αν και ανατρέχει στις δεξαμενές του αμερικάνικου τραγουδιού για έμπνευση, η διαπραγμάτευση αποδεικνύεται απρόβλεπτη και ανατρεπτική: έτσι λ.χ. θα ακούγονταν οι Television, αν έβγαζαν έναν americana δίσκο... Υπάρχουν πολλοί εύκολοι λόγοι για να απορρίψει κανείς το Open Sea ως προϊόν άγονης νοσταλγίας για τις ρίζες του αμερικάνικου τραγουδιού.
Avopolis.gr

Black Cilice - Banished From Time

Όσο μακρύτερα από το ανθρώπινο μπορεί να φτάσει ένας δίσκος: φασματική ουσία, αρχαΐζουσα ατμόσφαιρα μπουντρουμιού, ψηλαφιστή ιχνηλάτηση μέσα σε σκοτεινά δωμάτια... Οι Black Cilice έχουν καταφέρει το εξής αξιοσημείωτο: μέσα σε 4 χρόνια ανέδειξαν τον εαυτό τους ανασύροντας στην επιφάνεια του underground (οξύμωρο, αλλά έχει κι αυτό επίπεδα) ολόκληρη τη σκηνή της χώρας τους.
Avopolis.gr

Eminem - Revival

Η δηλητηριώδης γλώσσα του δεν έχει μαλακώσει και λάμπει ακόμα στις βίαιες ονειρώξεις και στα παραληρήματα οργής. Χάνεται όμως σε ένα αδέξιο άλμπουμ, όπου συνεργάζεται με τον Ed Sheeran και σαμπλάρει το “Zombie” των Cranberries.
Avopolis.gr

Warrior Soul - Back On The Lash

Αν και η φωνή προδίδει τον Kory Clarke στις πιο ψηλές μελωδικές γραμμές η χροιά είναι ακόμα εδώ και οι Αμερικανοί επιβεβαιώνουν ότι ο «ο παλιός είναι αλλιώς», θυμίζοντας εποχές όταν το rock δεν είχε χάσει την επικινδυνότητά του.
Avopolis.gr

Jessie Ware - Glasshouse

Στρωτά τραγούδια, φιλικός ήχος και υλικά «για όλη την οικογένεια», σε έναν δίσκο-ταμάμ για τις μαμάδες των σημερινών εφήβων, που ίσως να είναι το υγιέστερο ενήλικο mainstream της εποχής μας...
Avopolis.gr

Peter Hammill - From The Trees

Ενώ ο μουσικός Τύπος κατάρτιζε λίστες της χρονιάς στις οποίες δεν θα ήταν μέσα, εκείνος έβγαζε αθόρυβα έναν ακόμα ωραίο δίσκο, με ήρωες ανθρώπους που γέρνουν ή τείνουν προς το λυκόφως...
Avopolis.gr

2 Chainz - Pretty Girls Like Trap Music

Χωρίς να εγκαταλείψει τις trap παραμέτρους, σκέφτεται και εκφράζεται σε μεγαλύτερη κλίμακα, φτάνοντας σε μια δουλειά που ίσως οδηγήσει σε τριβές με την πιτσιρικαρία, μα θυμίζει σε όλους ποια είναι η ποπ του σήμερα.
Avopolis.gr

Stone Sour - Hydrograd

Λίγο πριν επικεντρωθεί ξανά στους Slipknot, ο Corey Taylor έβγαλε το hard rock άλμπουμ του 2017, έστω κι αν αυτό έγινε αιτία για μια άγρια κόντρα με τους Nickelback... Με την αφορμή της κυκλοφορίας του Hydrograd των Stone Sour και του Feed The Machine των Nickelback, ξέσπασε κόντρα ανάμεσα στον Chad Kroeger των τελευταίων και στον Corey Taylor: ο Kroeger αποκάλεσε τη μουσική των Stone Sour «Nickelback Lite» και αμφισβήτησε την ικανότητα του Taylor να γράψει κάποιο hit –φυσικά κι εκείνος απάντησε κατόπιν, από την πλευρά του.
Avopolis.gr

Necromante - The Magickal Presence Of Occult Forces

Επιτηδευμένα κακή προφορά των αγγλικών και επικλήσεις στην κρατσανιστή οχλαγωγία των Sarcofago, σε ένα χύμα αποτέλεσμα που αποτελεί νίκη της πρόκας έναντι του μαγικού ραβδιού... Σα να μην πέρασε μια μέρα από τα late 1980s/early 1990s, που δεν έζησα ποτέ (μουσικά μιλώντας).