Avopolis.gr

Ady Suleiman - Memories

Ο 24χρονος τραγουδοποιός έχει πάρει ένα γερό δάνειο από την αμερικάνικη soul, που όμως σχηματοποιείται σε στρογγυλά ερωτικά τραγούδια, τα οποία αντανακλούν και μία όψη της νεότητας στη σύγχρονη Βρετανία...
Avopolis.gr

Stick In The Wheel - Follow Them True

Επαναφέρουν στο προσκήνιο τα κομμάτια της παράδοσης που μπορούν να ειδωθούν ως ζωντανή ιστορία: ως ενδείξεις ότι οι άνθρωποι, όποτε κι αν έζησαν, ονειρεύτηκαν κατά βάση τα ίδια πράγματα και αντιμετώπισαν τα ίδια προβλήματα.
Avopolis.gr

Justin Timberlake - Man Of The Woods

Είναι ασφαλώς δικαίωμά του να μεταλλάσσεται από φουτουριστικό disco crooner σε οικογενειάρχη που κόβει ξύλα για τον χειμώνα στο ράντσο στη Μοντάνα. Είναι όμως και δικαίωμά μας να βαριόμαστε... Η μετάλλαξη του Justin Timberlake από φουτουριστικό crooner της προοδευτικής disco σε συμβιβασμένο οικογενειάρχη, που θέλει να αφήσει πίσω του τα VIP nightclub ώστε να ξυπνάει απ' το χάραμα για να καλλιεργήσει τη γη, δεν πείθει κανέναν.
Avopolis.gr

Therion - Beloved Antichrist

Βασισμένος σε ένα μυστικιστικό διήγημα του 1900, ο Christofer Johnsson υλοποιεί το όραμά του για ένα 3ωρο rock/metal μιούζικαλ, κάνοντάς μας να του βγάλουμε το καπέλο... Είναι γνωστό ότι, όταν ο ηγέτης των Therion βάζει έναν στόχο, αργά ή γρήγορα τον πετυχαίνει.
Avopolis.gr

Young Fathers - Cocoa Sugar

Φτάνουν σε ένα άλμπουμ που όχι μόνο σηματοδοτεί τα 10 χρόνια παρουσίας τους, αλλά γιορτάζει και την επιδίωξή τους να υπάρχουν ως ένα Παράξενο Φρούτο με τολμηρή, εξωτική «γεύση»... To Cocoa Sugar είναι βεβαίως το 3ο άλμπουμ των Young Fathers, μα την ίδια στιγμή είναι και πολλά περισσότερα: σηματοδοτεί τα 10 χρόνια παρουσίας τους στα πράγματα (διότι όλα ξεκίνησαν, πολύ αθόρυβα, το 2008, όταν εκδόθηκε το single Straight Back On It), γιορτάζοντας την αισθητική τους και την επιδίωξή τους να υπάρχουν ως ένα Παράξενο Φρούτο με τολμηρή, εξωτική «γεύση».
Avopolis.gr

Superchunk - What A Time To Be Alive

Οι Superchunk βάζουν κάτω δεκάδες «φρέσκα» συγκροτήματα, προσφέροντας έναν indie δίσκο της προκοπής γεμάτο φρενήρη hooks, στριφογυριστές κιθάρες και εύφορες μελωδίες... Indie rock βετεράνοι οι Superchunk, είπατε; Εδώ γελάμε. Στο 11o συνολικά άλμπουμ τους (και 3ο από την επιστροφή τους στη δισκογραφία) οι Αμερικανοί βάζουν κάτω δεκάδες «φρέσκα» συγκροτήματα, που, στην προσπάθειά τους να παίξουν 1990s power pop, χωλαίνουν, κουράζουν και δεν έχουν καμία αληθινή οργή μέσα τους.
Avopolis.gr

MGMT - Little Dark Age

Επανεκκίνηση καριέρας για τους δημιουργούς του Oracular Spectacular, με μια ειλικρινή, προσεγμένη και διασκεδαστική κατάθεση, διακοσμημένη με vintage 1980s «ταπετσαρία»... «Get ready to have some fun!»Αυτά είναι τα εναρκτήρια λόγια που ακούγονται από μία γυναικεία, ρομποτική φωνή στο 4ο (και πρώτο μετά από 5 χρόνια) άλμπουμ των MGMT.
Avopolis.gr

Black Label Society - Grimmest Hits

Αναντίρρητα καλοπαιγμένο, με τα χαρακτηριστικά «βλάχικα» φωνητικά του Zakk Wylde και τα σαμπαθικά του riff να πρωταγωνιστούν, μα χωρίς εχέγγυα να αντέξει στον χρόνο... Περιοδεία με το side project του, Zakk Sabbath.
Avopolis.gr

Spite - Antimoshiach

Συλλέγει καρπούς από το δέντρο των Negative Plane, έχει ως βασική επιρροή τους Absu, αλλά λοξοκοιτάει και προς το ska και το post-punk, καθώς οδεύει προς έναν πηγαίο και άκρως απολαυστικό αχταρμά.
Avopolis.gr

Rhye - Blood

Παραδίδουν τραγούδια που παριστάνουν έναν πρόθυμο ώμο για να γείρουν όσοι νιώθουν μόνοι σαν σπουργιτάκια, ενώ στην πραγματικότητα αποτυπώνουν τη μοναξιά σε αισθαντικές φωτογραφίες... Η επιδερμίδα του νέου δίσκου των Rhye είναι απαλή και μεταδίδει ένα αίσθημα αβίαστα ζεστής αγκαλιάς.
Avopolis.gr

Abigor - Höllenzwang (Chronicles Of Perdition)

Το αυστριακό δίδυμο βασίζεται σε δύστροπα γωνιώδεις ήχους και επιπλέουσες κιθάρες για να μας θυμίσει πως ο Σατανάς δεν είναι μόνο τρόμος και σκοτάδι, αλλά και ο άρχοντας των απαγορευμένων απολαύσεων...